Atitudinea este totul

Să vorbim despre aspectul intern de a face schimbări pozitive în realitatea actuală. Cred că fundamentul unei vieți reușite are mult mai mult de a face cu atitudinea decât cu aptitudinea, dar nu sunt singurul.

Sondajele, studiile și cercetările indică în mod constant că 85% din succesul în aproape orice efort depinde de atitudine și de doar 15% din aptitudini. Cu toate acestea, în majoritatea situațiilor educaționale accentul este exact opusul. De fapt, atitudinea este rar discutată.

Adăugarea de atitudine la cunoștințele și abilitățile tale

Indiferent de ceea ce faci pentru o carieră, cunoștințele și abilitățile tehnice joacă de obicei un

rol important. Dar oare sunt cunoașterea și abilitățile destul pentru a reuși? În această lume extrem de competitivă există o mulțime de oameni cu cunoștințe și abilități. Evident, succesul presupune că știi ce faci și că poți să îți înfăptuiești promisiunile.

În plus față de cunoștințe și abilități, ce altceva este necesar pentru succes? Am stabilit deja că atitudinea joacă un rol imens, dar ce înseamnă cu adevărat acest lucru în termeni practici? Mai exact, cum se transformă schimbarea atitudinii noastre în succes?

Stăpânirea dispoziției mentale dominante

Desigur, acest concept care vă schimbă atitudinea vă schimbă realitatea poate părea puțin abstractă. Cel puțin până când înțelegem că dispoziția noastră mentală dominantă este elementul care reunește „cine ești” cu „ceea ce faci”. Deci, chiar dacă atitudinea pare mai puțin tangibilă decât alte aspecte ale construirii unei vieți reușite sau a unei cariere, este încă unul dintre cele mai puternice.

Pentru claritate, să începem prin ruperea atitudinii în patru componente principale:

  1. Așteptări
  2. Adaptabilitatea
  3. Încredere
  4. Aprecierea

Indiferent dacă o recunoașteți sau nu, aceste patru componente de atitudine formează fundamentul pentru succesul vostru personal și profesional. Încercarea de a face schimbări pozitive în realitatea voastră fără a acorda atenție acestor zone va servi doar pentru a vă oferi o mulțime de frustrare și rezultate foarte limitate. Deci, haideți să aruncăm o privire mai atentă!

1. AȘTEPTĂRI

Te aștepți să reușești sau să eșuezi? Te aștepți să găsești iubire și fericire sau ceva mai puțin? Așteptările voastre au mult de-a face cu ceea ce credeți că faceți sau ce meritați, deoarece ele reflectă sentimentele de valoare de sine. Ca atare, așteptările influențează modul în care interacționați cu oamenii din jurul vostru, precum și percepția acestora asupra voastră. Ca răspuns, lumea voastră va găsi o modalitate de a furniza dovezi că evaluarea propriei valori este exactă.

Dacă credeți că sunteți nevrednici de dragoste, vă va scădea așteptările. Ca răspuns, veți atrage și veți fi atrasi de parteneri care nu vă pot arăta dragostea. Dacă simți că nu meritați succes, vă așteaptă doar rezultate mediocre. Din cauza așteptărilor voastre scăzute, veți face alegeri care vă limitează capacitatea de a reuși.

Desigur, dacă aveți un sentiment de valoare înaltă, așteptările și rezultatele voastre vor fi probabil mult mai mari. În ambele cazuri, rezultatele voastre vor servi pentru a vă întări așteptările și convingerile voastre despre ceea ce credeți că meritați.

2. ADAPTABILITATE

Abilitatea de a te adapta la circumstanțele în schimbare, menținând în același timp o perspectivă pozitivă, optimistă, este o parte importantă a formulei. Mai devreme sau mai târziu totul în viață se schimbă! Dacă ne luptăm sau ne opunem mereu schimbării, vom fi întotdeauna în spatele curbei încercând să recâștigăm ceva care nu mai există.

Perspectiva are multe de-a face cu capacitatea noastră de a ne adapta. Dacă percepția voastră este că vă place viața așa cum este ea și nu doriți să se schimbe ceva, atunci schimbarea reprezintă durere și veți încerca să o evitați. Pe de altă parte, dacă vă vedeți viața ca o aventură interesantă și în continuă schimbare, cu siguranță vă veți aștepta la ea.

3. ÎNCREDERE

Un grad rezonabil de încredere în sine vă oferă o margine distinctă în fiecare domeniu al vieții. Dacă nu aveți încredere în voi, devine dificil și pentru alții să își pună încrederea pe umerii voștri. Acest lucru se aplică în egală măsură relațiilor profesionale și personale. Încrederea, sau lipsa acesteia, este ceva pe care alții o pot simți cu ușurință, deoarece se va manifesta în tot ceea ce faceți și veți spune.

Perspectiva voastră este puternic influențată de gradul vostru de încredere în sine, iar stăpânirea jocului interior al atitudinii este imposibilă, cu excepția cazului în care această calitate esențială este dezvoltată. Atâta timp cât este temperat de rezonabilitate, o atitudine „poate face” este ceea ce deschide ușile oportunității și vă oferă curajul de a merge prin ele.

4. APRECIERE

Ca și încrederea, aprecierea este o calitate magnetică. De fapt, nici o altă calitate nu atinge oamenii în același mod, dintr-un singur motiv: toată lumea vrea să se simtă apreciată. Dacă atitudinea voastră comunică aprecierea și recunoștința, veți putea construi relații cu aproape oricine.

Este important ca aprecierea voastră să fie sinceră dacă doriți ca aceasta să vă ajute într-un mod semnificativ. Aprecierea nu este despre lingușire, este o reflectare a locului în care veniți, a celor „7 ani de acasa”. Cultivarea unui punct de vedere apreciativ este un pas vital în folosirea atitudinii de a face schimbări pozitive în realitatea voastră. Nu subestima niciodată puterea de apreciere!

Atitudinea este totul

Pentru majoritatea dintre noi, luarea de noi cunoștințe și învățarea de noi competențe reprezintă o parte continuă a vieții. Acum vedem că o viață cu adevărat reușită presupune acordarea unei atenții deosebite domeniilor care pot avea cel mai mare impact pozitiv asupra calității vieții noastre și a gradului de succes general.

Atitudinea este unul dintre cele mai importante elemente pentru a reuni „cine ești” cu „ceea ce faci”. Este posibil să nu fie totul, însă este destul de important ca nimic altceva să nu o compenseze. Odată ce vedeți cum vă schimbă atitudinea, schimbă realitatea, viața voastră va fi transformată pentru totdeauna.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.