7 PAȘI PENTRU A ÎNCEPE SA-ȚI PREȚUIEȘTI VIAȚA

„Poți căuta în întregul univers pe cineva care merită mai mult dragostea și afecțiunea decât tine, iar persoana respectivă nu trebuie găsită nicăieri. Tu, tu, la fel de mult ca oricine din univers, meriți iubirea și afecțiunea ta „- Buddha

Unul dintre cele mai mari mituri cu care ne alimentăm zilnic este că stabilirea noastră ca prioritatea numărul unu este egoistă și necuviincioasă. Adevărul este că acest lucru este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru noi înșine și pentru ceilalți. Cei dragi câștigă atunci când suntem într-un spațiu mental bun și când avem toată energia noastră la un moment dat. Oamenii beneficiază atunci când suntem întregi și viața se deschide atunci când suntem înfloritori. Cu toate acestea, suntem atât de condiționați să credem că lucrurile se vor destrăma și că nu este etic să ne punem pe primul loc propria persoană care trăiește în inima, corpul și mintea noastră.

Îmi amintesc înainte de a-mi întâlni jumătatea, am început să mă retrag din relațiile toxice din viața mea. Mi-am permis mie să se profite de pe urma mea; m-am lăsat să fiu luat ca atare. Toate celelalte persoane din jurul meu au cerut atât de mult, dar au oferit atât de puțin. Timpul meu, finanțele mele, inima mea, „mă vor întinde până mă vor rupe, atâta timp cât nu o să arăt vreun disconfort”. – îmi spuneam la un moment dat, dar ajunge!

Când prioritățile mele s-au schimbat și am început să-mi las și mie putină dragoste și atenție, nu numai că m-am simțit uimitor, dar am realizat că a trebuit să am această iubire înăuntrul meu, înainte de a putea să le-o dau liber și altora. Noua mea fericire găsită nu a fost deloc dorită de ceilalți și în loc să încerc să rezolv aceste relații care mă trăgeau înapoi până nu demult, mai bine m-am împăcat cu mantrele „sunt drag tuturor și demn de tot și toate” -și am mers mai departe. M-am concentrat pe relațiile înfloritoare și am lăsat-o mai moale cu cele care mă sufocau.

A deveni o prioritate îți permite să devii o persoană mai bună, nu doar pentru tine, ci și pentru relațiile pe care le-ai creat pe parcurs. Alegerile pe care le faci dintr-un spațiu mai iubitor sunt mult mai benefice decât cele pe care le faci dintr-un loc de vinovăție, lipsă și supra-expirat.

Mai jos sunt șapte moduri de a începe să te valorizezi și să devii o persoană importantă în viața ta. În plus, totul începe cu tine.

1. SPUNE STOP CÂND VINE VORBA SĂ TE COMPARI

Comparându-ne pe noi înșine cu ceilalți este o luptă pierzătoare. Nu numai că ne uităm la lucrurile pe care nu le avem, dar ne punem în ipostaza sentimentului de lipsă. Dacă nu ați fost în pantofii acelor persoane, vedeți viața din perspectiva spectatorului, dar fără să fi trecut prin experiențele lor sau să poți să te pui în locul lor. Vă comparați cu informații care în nici un caz nu pot fi corecte. Comparația se concentrează pe tine și pe acea persoană, totuși puterea ta stă în lucruri pe care le poți afecta tu în viață. Ești o ființă unică și nu există nimeni în lume ca tine. Începe să îți concentrezi atenția asupra lucrurilor care merg direct în viața ta și să acorzi atenție persoanei care se uită înapoi în oglindă. El sau ea are propriile atribute unice. Permiteți perfecționismului interior să înceapă să îți aprecieze zâmbetul, talentele, ceea ce ai de oferit. Începe să îți vezi propria valoarea, aceasta este cea mai rapidă modalitate de a îți deplasa focalizarea spre locul potrivit.

2. NU TE MULȚUMII CU PUȚIN

Unii oameni rămân la locuri de muncă pe care nu le plac doar din cauza salariului. Alții se stabilesc în relații care nu le mai fac inimile să tresară. Unii dintre noi stăm cu prieteni care ne epuizează, pentru că dorim orice tip de companie, doar de dragul ei. Indiferent de situația ta, nu merită osteneala. Meriți liniște și fericire. Dacă îți spuneai în mod constant: „Trebuie să existe ceva mai bun decât asta”, probabil că găseai deja soluția. Nu te mulțumii cu puțin. Caută până vei găsii tot ce e mai bun pentru tine.

3. ÎNCEPE SĂ APRECIEZI

Apreciați patul pe care dormiți. Apreciați-vă unul pe celălalt. Apreciați hainele pe care le purtați, mașina, mâncarea. Dar, mai ales, nu uitați să apreciați ceea ce aduceți în lume. Începeți să vedeți bucuria pe care o aduceți altora. Gândește-te la impactul acelei bucurii și al efectelor acesteia. Doar pentru că nu ești conștient, nu înseamnă că nu s-a extins mai departe decât îți poți imagina. Atât în interiorul tău, cât și în celelalte persoane care te înconjoară.

Cu cât apreciați mai mult ceea ce vi se întâmplă, cu atât mai bine va decurge viața voastră.

4. RELAȚII SĂNĂTOASE

Eliberează-te sau, cel puțin, îndepărtează-te de tot ce te face să te simți mai puțin decât bine. Găsește-te în prezența unor oameni care aduc ceva semnificativ în viața ta. Fă în așa fel încât să ai cel puțin două persoane care vă hrănesc spiritul, vă încurajează visurile și vă acceptă pentru ceea ce sunteți. Nicio modificare sau alterare de la acest lucru. Cultivarea legăturilor puternice, îngrijitoare ne încurajează să ne amintim că nu suntem singuri și ne ține deschise inimile.

5. Învață să spui NU

În timp ce suntem aici pentru a ne ajuta unii pe alții, vor fi și momente în care suntem tentați să facem lucruri în detrimentul bunăstării noastre. Uneori, când dăm mai mult decât putem, nu permitem celeilalte persoane să învețe sau să aibă experiențe proprii. Continuând să faci lucrurile dintr-o obligație insinuată poate duce la resentimente. În schimb, vă onorați propria persoană făcând ceea ce vă convine. „Nu” poate fi eliberator, pentru că atunci când spunem nu altora, noi spunem „da” pentru noi înșine și suntem în aliniere cu valorile noastre. Permiteți să nu spui din când în când acel „DA” banal cu conotație de datorie civică. Această practică îți va îmbunătăți stima de sine și va crea un spațiu pentru ca oamenii să te prețuiască și să te respecte mai mult, pentru că nu ești acolo necondiționat și că prezența ta în anumite contexte aduc valoare adăugată.

6. ASIGURAȚI LIMITE SĂNĂTOASE

Setarea limitelor clare este vitală pentru stabilirea faptului că relațiile sunt reciproc respectabile. Credeți sau nu, dar așezarea limitelor „acolo sus” creează, de fapt, libertate, pentru că atunci când dorințele noastre sunt clar definite, nu este nevoie să punem granițe spre surprinderea tuturor atunci când apar momentele de nemulțumire și frustrare. Limitele reflectă stima noastră de sine și valorile noastre. Un respect de sine sănătos îi învață pe alții cum să vă trateze. Și când persoana ocazională încearcă să vă împingă împotriva liniilor, pur și simplu țineți-vă picioarele plasate ferm pe pământ.

7. URMEAZĂ-ȚI INIMA

Cu toții avem ceva care ne face să simțim că trăim și ne dă întregii noastre vieți înțeles. Nu uitați să ascultați de partea voastră care vă conduce fericirea și să fiți conștienți de „idolii” voștri și de acele lucruri mici care vă distrag atenția. Concentrează-te asupra scopului tău, pentru că visele nu dispar de tot niciodată. Pur și simplu sunt amânate. Pasiunile noastre pot fi mici sau mari și putem avea una sau o multitudine. Ascultați lucrurile care ticăie la ușa inimii și găsiți o modalitate de a face un lucru odată, dacă puteți. Vă puteți încuraja să faceți totul și să găsiți o cale de viață care să vă sprijine în timp ce faceți acele lucruri. Totul în viața noastră începe cu noi și se infiltrează în relațiile noastre. Deci, este logic să vă oferiți atât de multă dragoste, îngrijire și bucurie pe care ați căuta-o în ceilalți sau pe care alții ar găsii-o în voi. Dacă trăim cea mai bună viață, putem injecta aceste valori atât de adânc în sufletul nostru încât am fim cei mai buni prieteni cu iubirea, frumusețea și bunătatea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.