Istoria Zilei Îndrăgostiților

Istoria Zilei Îndrăgostiților, legenda spune că a luat naștere în secolul al III-lea la Roma. În acest timp, împăratul Claudius al II-lea a decis că bărbații singuri erau soldați mai buni, așa că a interzis căsătoria pentru tineri. Un tânăr preot pe nume Valentine a fost împotriva acestei nedreptăți și l-a înfruntat ​​pe Claudius continuând să efectueze în secret căsătoriile pentru tinerii îndrăgostiți. Claudius a descoperit în cele din urmă acțiunile lui Valentine și la condamnat la moarte (nu chiar soarta celor care nu reușesc să cumpere flori de Valentine’s Day, dar în mod clar o lecție de învățat din istorie!).

În timpul petrecut în închisoare, Valentine s-a îndrăgostit de fiica temnicerului său, care la vizitat în închisoare. Înainte de a fi omorât, Valentine a trimis o scrisoare fetei și a semnat-o „De la Valentinul tău” – o expresie pe care o folosim și astăzi (“From Your Valentine”). Valentin a fost executat în 14 februarie, 270 d.Hr. Mai târziu, în jurul anului 496 d.Hr., Papa Gelasius a declarat ziua de 14 februarie o zi pentru a-l onora pe Valentine, care până atunci devenise un sfânt.

Astăzi continuăm să-l onorăm pe Sf. Valentin și să ne amintim istoria Zilei Îndrăgostiților în fiecare an pe data de 14 februarie, sărbătorind dragostea noastră pentru alții, prieteni și familie. De mii de ani, mijlocul lunii februarie a fost un moment pentru sărbătorile festivalului de fertilitate, deci nu este de mirare că florile de Ziua Îndrăgostiților sunt adesea cadourile, de Valentine’s Day, alese în această perioadă a anului. De secole, florile au simbolizat fertilitatea, iubirea, căsătoria și dragostea.

Istoria de a oferii flori de Ziua Îndrăgostiților vine de la obiceiul de modă veche de a trimite buchete florale pentru a transmite mesaje non-verbale. Introdus în secolul al XVIII-lea de către Charles al II-lea al Suediei, fiecare floare avea un înțeles specific atașat acesteia, făcând posibilă o întreagă conversație folosind doar flori. Astăzi, oamenii continuă să trimită flori la ocazii speciale sau să-și exprime sentimentele de iubire și de admirație în diferite moduri unice. În plus, față de flori, alte simboluri contemporane de Ziua Îndrăgostiților includ ciocolată, deserturi în formă de inimă și felicitări. Potrivit unui sondaj, aproximativ un miliard de felicitări pentru Ziua Îndrăgostiților sunt trimise în fiecare an pe plan mondial, fiind cea de-a doua cea mai bine vândută felicitare de sărbătoare. Ziua Îndrăgostiților este, de asemenea, una dintre cele mai mari sărbători pentru a trimite flori. Trandafirul este floarea tradițională de Ziua Îndrăgostiților, deoarece înseamnă dragoste romantică, dar există multe alte flori pe care oamenii le trimit pentru a comunica diferitele tipuri de dragoste pe care le simt pentru acei oameni importanți din viața lor.

Tablou propriu: „Iadul iubirii”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.