Chimia într-o relație nu este de ajuns…

1. Acordați-vă unii cu alții.

Ca un post de radio, frecvența relației tale ar trebui să aibă un semnal bun și puternic. Conexiunea trebuie să fie clară și transparentă. Continuați să comunicați fără ambiguitate. Fiți interesați de ceea ce se întâmplă în viața celuilalt, cereți sfaturi și împărtășiți experiențe.

2. Aveți propria viață.

În fiecare zi, ambii parteneri merg sau ar trebui să meargă în locuri unde interacționezi cu alte persoane. Vă întâlniți, învățați și respectați viața în moduri diferite. Este important pentru creșterea personală și profesională să aveți ambele oportunități de a dezvolta o pasiune sau interes pentru un scop sau o aspirație pe care vă străduiți să o acaparați întru totul.

Aceste scopuri vă vor oferi ambiția unică de a fi cel mai bun „TU” pe care îl puteți fi, cea mai bună variantă a voastră. Oferind relației, ce-i mai bun din voi, așa veți putea menține calitatea vieții împreună.

3.Distingeți „lucrurile mici” de „pericolele iminente”.

După ce v-ați cunoscut fiecare părticică din voi, în timp, veți realiza că există întotdeauna obiceiuri sau comportamente personale puțin „deplasate” care îl opresc pe celălalt din a-și atinge liniștea deplină. Comunicați modul în care vă afectează aceste lucruri și încercați să ajungeți la un compromis cu privire la modul de gestionare și minimizării acestora. Niciodată nu vor dispărea complet dar poate că ecoul lor nu va mai fi atât de puternic.

Dacă există dragoste adevărată în relația voastră, compromisul ar trebui să fie păstrat de cele mai multe ori la loc de cinste. Nimeni nu e perfect și dacă veți vrea vreodată să vedeți cea mai imperfectă persoană ar trebui să vă uitați în oglindă, deoarece acea reflexie este singura persoana pe care o puteți schimba/ aveți puterea să o schimbați întru totul și totuși nu faceți mai nimic pentru acest lucru. La sfârșitul zilei, nu transpirați de mânie din cauza lucrurilor mărunte. Lucrurile mici sunt întotdeauna tolerabile, enervante, dar tolerabile.

 Nimeni nu este perfect.

„Pericolele iminente” sunt diferite. Acestea sunt mici erupții de avertizare care pot începe să fie „lucruri mici”, dar atunci când sunt lăsate neaderente, se infiltrează într-o crăpătură plină de căldură. Ele rănesc pe toți cei implicați în grade diferite și în timp ce unii oameni găsesc un tonic pentru a vindeca și a preveni o infecție ulterioară, din păcate, alții nu au, nu pot sau pur și simplu nu vor să mai repare un lucru stricat.

„Pericolele iminente” se pot dovedi fatale pentru relații pe termen lung. În orice caz, rezultatul este cel care este. Stați acolo și trăiți, dar nu încercați să o faceți singuri. Înconjurați-vă cu cele mai de încredere rețele de oameni. Mâine se va întâmpla încă…dar până când? Decideți cum și unde doriți să vă petreceți acel mâine și ziua următoare și ziua ce va urma.

4. Lucrați ca o echipă.

Tot ceea ce faci în viață ar trebui să fie orientat spre un obiectiv colectiv general pe care îl împărțiți de îndată ce hotărăști că vreți să fiți într-o relație cu o anumita persoana, din diverse motive pe care doar voi puteți să le știți. Ar trebui să vă placă să împărtășiți viața împreună, ca într-un joc video, pentru a vă da motive să vă întoarceți amândoi la bază pentru cât de multe reprize, atâta timp cât veți trăi amândoi. Deci, în orice moment, ajutați-vă reciproc să faceți acest lucru.

Acestea pot varia de la cumpărarea/născocirea unei mici surprize în drumul spre casă, până la îngrijirea celuilalt atunci când este bolnav. Ajutându-vă unii pe alții, întăriți și mențineți un set de minți de echipă, credința în obiectivul vostru și calea pe care vă deplasați pentru a o atinge.

Când am fost mai mic și nu voiam să îmi ajut mama cu rufele, ea îmi spunea întotdeauna: „Încearcă mai întâi – plângi mai târziu”. Întotdeauna mă porneam atât de greu în a face treburile casei, încât am ajuns la concluzia că consumam mai multa energie opunându-mă decât pentru a face acele lucruri propriu zis. Nu am realizat până mai târziu când mutându-mă pe cont propriu am realizat că eu am avut nevoie de ajutorul mamei mele mai mult decât a avut ea vreodată nevoie de al meu. Poate că uneori nu ne dorim să facem acel lucru „oribil” numit muncă, mai ales dacă drumul pe care l-ați ales la un moment dat devine dificil, obstacolele sau baza de origine pare să aibă nevoie de mult prea mult efort și o schimbare a codului, o nevinovată trișare pare, de departe, cea mai ușoară opțiune. Rețineți că obiectivul a fost înființat în comun pentru a vă îmbogăți împreună viitorul. Așa că păstrează-ți ochii la premiu, nu te distra și nu pierde speranța. Cel mai important – nu lăsa niciodată un membru al echipei în urmă.

5. Fii proactiv!

S-ar putea să fi auzit despre acest lucru înainte, dar trebuie să reiterezi importanța din nou: RELAȚIA ESTE MUNCĂ GREA. Ca o pasăre care creează un cuib, trebuie să aduni tot ce ai nevoie pentru a o construi în siguranță și sănătoasă. Gândiți-vă la planificare pentru a preveni nevoile cuibului, de a supraviețui tuturor condițiilor meteorologice, în special vânturile puternice, ploaia și grindina. Creați granițe și apoi contribuiți doar la lucruri care le servesc pentru a le întări și a le proteja. Asigurați-vă că comunicați regulat cu privire la procesul de construcție și la materialele necesare. Promovarea unui proces comun de luare a deciziilor.

6. Fiți loiali!

Când intrați într-o relație, deveniți membrul propriei voastre echipe. Plasați loialitatea fața de aceasta echipă pe primul loc. Întrebați-vă reciproc și discutați regulat, reamintindu-vă de planul vostru de joc, frecvent. Dacă trebuie sau dacă puteți să-l optimizați pentru a vă putea îmbunătăți strategia echipei. Faceți acest lucru împreună cu un scop unic în minte: de a va fi vouă mai bine. Bineînțeles că puteți fi întotdeauna un susținător al altor echipe, dar încercați să nu o faceți prea mult, prea des, deoarece riscați să copiați alte echipe și să vă pierdeți propria voastră filosofie, identitate.

7. Mănâncă acasă.

Există un gând comun: că nu contează unde vă sunați atâta timp cât mâncați acasă. Acest lucru este valabil mai ales într-o căsătorie. Întotdeauna vor fi tentații gustoase la care va trebui să le faci față în fiecare zi, inhalând arome de gură-adăpare care trec pe lângă tine. Este normal să apreciem calitatea și atracția unei asemenea delicii. Nu fi slab și da în ispită, rămâi pe poziție. Antrenează-ți acel apetit și sete și du-le acasă. Acasă e acolo unde îți e și inima.

8. Fii privilegiat.

Pentru a onora un angajament de-a lungul vieții, față de cineva, nu este o operă ușoară pentru nimeni. Onoarea este cuvântul cheie, în fiecare gând, cuvânt și faptă. Simțiți-vă privilegiul de a avea statutul vostru de relație. Nu este nevoie de o insigna sau, îndrăznesc să spun, să o țipi în gura mare ca te afli acolo. Statutul însuși înseamnă curajul tău de a-ți împărtăși viața cu altcineva. Este o afacere mare, nu o fă niciodată subtil, dar nici de ochii lumii. Indiferent ce se întâmplă, este un privilegiu.

9. „Asemănarea”

Este întotdeauna ușor să spui că iubești pe cineva, dar actul în sine de a face acest lucru, cred, este în conceptul de „a le place”. Este mult mai greu să-l păstrezi, acest sentiment, odată cu schimbarea ce are loc de-a lungul timpului. Acest concept este mai mult tranzitoriu, mai rigid și uneori chiar înainte de începerea lui deplină. Ambii parteneri trebuie să lucreze la păstrarea lucrurilor proaspete, vibrante și vii. Tainele nopților și alte distracții creative, moduri afectuoase de petrecere a timpului împreună sunt vitale. Chiar și la punctele tale slabe, fii atent și grijuliu. Purtați-vă politicos unul cu celălalt până când vreți să vă simțiți din nou împreună în lumea voastră și doar a voastră!

10. Fii responsabil

Relația este o instituție care este considerată valabilă doar pentru persoanele de anumite grupe de vârstă și aici nu mă refer la vârsta propriu zisă ci la vârsta inteligentei sentimentale pe care o dețineți. Presupun că acest lucru este în speranța că ambii parteneri sunt pe deplin capabili să fie responsabili să îndeplinească toate cerințele necesare pentru a se angaja la un astfel de drum care nu de puține ori este alunecos și anevoios. Acceptarea responsabilității este o abilitate necesară în toate aspectele vieții și pe măsură ce creșteți, creșteți împreună în construirea unității de relație și poate de familie. Relația pe termen lung este o instituție dezinteresată și una care favorizează pe cei care își revendică și își îndeplinesc rolul cu cele mai bune intenții. De asemenea, favorizează pe cei care își recunosc greșelile lor și își propun să-și îmbunătățească modul de a fi pentru a putea pașii mai departe împreună.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.