Locul cald de lângă tine

Inițiativa este singura caracteristică care distinge un scaun-umplutură de un mare angajat și o adevărată parteneră de iluzia unui partenere.

Angajații fără inițiativă sunt plătiți să vină și să plece în același timp, să facă doar ceea ce este specificat în descrierea postului lor și să nu aibă niciodată o idee nouă sau inovatoare. Ca manager, un angajat fără inițiativă este echivalentul unui bilet de loterie câștigător de 200 de milioane de euro – la două zile după expirarea biletului. Cu alte cuvinte, e de rahat.

Cum puteți identifica acești oameni? Ei spun lucruri de genul „Nu este treaba mea”. Dacă le dai un proiect, ei nu vor lucra la el sau nu îl vor termina decât dacă le oferiți un termen specific. Pe scurt, ei nu fac nimic decât dacă le cereți.

Imaginați-vă dacă în birou a avut loc un incendiu și este un stingător de incendiu în birou. Pe măsură ce întregul colectiv se află în stradă uitându-se la flăcările și fumul de la ferestre, motivul pentru care nu au stins focul mic din cuptorul cu microunde este: „Nu mi-ai spus că ar trebui să folosesc acel stingător.”

Într-o relație, o persoană fără inițiativă poate fi la fel de iritantă. Adu-ți aminte de desenele animate din copilărie? O persoană moare de sete în deșert și tocmai atunci când nu mai poate continua, vede un lac plin de apă albastră, dar cum se apropie, se dovedește a fi un miraj.

Lipsa de inițiativă într-o parteneră înseamnă doar un singur lucru: o iluzie a unei partenere reale. Doar când crezi că ai pe cineva care să te ajute, să îți fie jumătatea mai bună, să luați decizii și să te ajute la treburi, – nu face asta. Atunci ar trebui să realizezi că ai o persoană străină în locul unei partenere.

Gândiți-vă dacă doriți ca partenera dumneavoastră potențială să fie colegă de muncă sau parteneră de afaceri. Pentru că, la sfârșitul zilei, conducerea unei gospodării este o afacere. Plățile trebuie plătite la timp, rufele trebuie spălate, casa trebuie curățată și alimentele trebuie să fie pe masă.

Dincolo de aceasta, vor exista mereu lucruri care vin în felul nostru specific, care nu sunt în mod explicit în descrierea postului. Părinții noștri se bat, rudele trec în nonexistență, se întâmplă să ai probleme și chiar să primești „vizita unei boli”. Dacă partenera ta abia se poate descurca aici și acum, cum te poți aștepta ca ea să se ocupe de problemele necunoscute și de dilemele care vor veni cu siguranță?

Dacă situația este profesională sau personală, trebuie să decizi dacă ești bine per total, nu doar aici și acum. Restul vieții tale nu se întâmplă doar în acest moment. Când vine vorba de zicala „trăiește clipa”, nu cred că s-a referit nimeni la faptul că ar trebui să îți distrugi viața, viitorul. Dacă vrei doar să ai un loc cald lângă tine sau o iluzie a unei partenere alegerea este a ta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.