Ești perfect/ă?

Unii oameni ar pretinde că sunt fără să stea pe gânduri, în timp ce alții vă vor oferi motive nesfârșite de ce sunt departe de acest lucru. De la a nu fi destul de slab/ă până la a nu fi destul de bogat/ă, scuzele sunt atâta timp cât doriți să fie.

Acest lucru mă face să mă întreb: este perfecțiunea doar un mit sau un fapt?

Dacă perfecțiunea este reală, atunci cum se face că toți cei care pretind a fi perfecți sunt criticați la nesfârșit, în timp ce oamenii care cred că ar fi perfecți nu ar accepta-o niciodată? Dacă perfecțiunea este un mit, atunci de ce ne petrecem toată viața căutând o astfel de stare mitică a existenței?

Ar fi posibil ca definiția noastră de „perfecțiune” să aibă nevoie de unele ameliorări?

Acum nu mă refer la interpretarea arogantă a perfecțiunii, care oferă purtătorului un sentiment de a fi mai bun decât oricine altcineva. Știm cu toții cât de enervant este să fim în jurul unor astfel de personalități. Vorbesc despre felul de perfecțiune care te aduce în pace cu tine și cu toată lumea din jurul tău. Felul în care știți pozitivul și negativul și, deși există mereu lucruri pe care le puteți îmbunătăți în sine, aceste îmbunătățiri nu sunt o condiție prealabilă pentru fericirea și mulțumirea voastră.

Cu toții ne-am petrecut timpul visând despre lucruri care nu sunt bune și care amâna fericirea până când totul ajunge la o stare ideală. Noi decidem că vom fi fericiți când nu mai avem probleme de sănătate sau probleme financiare, atunci când suntem în armonie cu toate relațiile noastre și atunci când oamenii ne iubesc așa cum ne-ar plăcea nouă.

Dar ceea ce nu realizăm este faptul că aceasta funcționează în realitate exact invers. Cu cât suntem mai fericiți, cu cât avem mai multă grijă pe noi înșine, cu atât mai mult zâmbim și cu atât mai mulți se îndrăgostesc de felul nostru de a fi. Cu cât ne apreciem mai mult alegerile pe care le facem, financiar și personal, cu atât mai mult acestea creează schimbări pozitive în viața noastră.

Trebuie să te iubești, să realizezi și să simți minunăția ta înainte ca altcineva să o observe. Nimeni nu vrea să se întâlnească cu un posomorât/ă acum?

Oamenii spun că perfecțiunea nu poate fi atinsă, dar cred că motivul pentru care nu putem să o atingem, nu este pentru că nu suntem destul de buni, ci pentru că în primul rând nu este o stare fizică. Perfecțiunea nu poate fi definită de un tip de corp de mărimea zero sau de o declarație bancară cu șase cifre. Nici nu poate fi definită cu o familie perfectă de imagine sau cu o carieră de succes.

În schimb, perfecțiunea este o stare de spirit care pur și simplu trebuie să fie realizată și poate fi realizată numai atunci când cineva este în armonie cu el însuși și cu universul din jurul lor. Nu aveți nevoie să alergați după perfecțiune; mai degrabă doar să vă aduceți la cunoștință conștientizarea, deoarece aceasta există deja în jurul vostru. Este un stadiu în care învățați să vă acceptați așa cum sunteți.

Deși perfecțiunea nu este în nici un caz o stare statică și ca cele mai multe alte lucruri, este de asemenea un mod dinamic al existenței. Este o stare în continuă schimbare, unde o puteți lua în orice direcție dorită. Suntem perfecți în acest moment, deși putem alege întotdeauna să ne îmbunătățim ideea de perfecțiune și să ne schimbăm în consecință.

Cheia pentru a-ți realiza minunăția este să nu te judeci pe tine însuți sau lumea din jurul tău și să nu stabilești situații care te fac nefericit/ă. Este ca și cum ai învăța un copil să meargă, când își pierd echilibrul, îi ținem ușor de mâna și îi ajutăm să-l recâștige. Nu tratăm copilul cu negativitate. Atunci de ce suntem atât de aspri cu copilul din interiorul nostru?

Deepak Chopra a spus odată: „Imaginea ta este oglinda ta. Dacă chipul tău este curat, imaginea pe care o percepi va fi, de asemenea, perfectă”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.