7 pași spre o viață frumoasă

„Fiți ceea ce sunteți. Acesta este primul pas spre a deveni o versiune mai bună a voastră.” ~ Julius Charles Hare

Recunosc, am o viața frumoasă. Nu vreau să mă laud, dar îmi place viața pe care o am și nu există altă viață pe care aș prefera să o trăiesc. Acest lucru nu a fost întotdeauna adevărul meu.

Cu mulți ani în urmă, nu m-am gândit că într-o bună zi o să am o viață frumoasă. Am avut o atitudine teribilă, o slujbă sufocantă care mi-a plăcut ocazional, superficial în cel mai bun caz, și am urmărit lucruri care m-au lăsat mereu să mă simt gol. Mi-a trebuit mult timp și multă muncă pentru a ajunge acolo unde sunt.

Astăzi, ca toată lumea, am propriile mele lupte.

Am deficite personale pe care le știu nevoia de reglaj fin (sau o revizie majoră 🙂 ). Sunt susceptibil la tristețe, la energia negativă de la alții și la sentimente ocazionale de neajutorare cu privire la necazurile lumii. Dar mă concentrez mai mult pe râs, sărbătoare și profunzimea vieții. În general, viața este frumoasă.

Nu vorbesc despre frumusețea estetică, deși un mediu frumos poate contribui la o viață frumoasă.

Vorbesc despre o frumusețe mai profundă. Una pe care nu o puteți cumpăra de la un magazin. Una care vă face să vă simțiți entuziasmați de a fi în viață, vă permite să vă simțiți inspirați și să inspirați, ceea ce vă arată legătura cu alte ființe umane.

Mi-aș imagina că mulți dintre voi care trăiesc deja o viață frumoasă au formula proprie pentru a ajunge acolo. Dar pentru cei curioși, iată-mi șapte pași cheie:

1. Cunoaște-te pe tine însuți.

Suna simplu. În realitate, este o provocare de făcut. Este nevoie de o introspecție concentrată, care poate fi dificilă, deoarece majoritatea dintre noi au construit niște straturi de negare despre noi înșine. Îți sugerez să ai o evaluare cu adevărat cinstită a ta.

Explorați toate zonele: pasiunile voastre; dorințele și temerile cele mai adânci; ceea ce te face mândru, nesigur și rușinat; ce lucru ai de gând să faci chiar și fără a fi plătit.

Învățarea despre TINE poate fi un proces extrem de emoțional, dar dacă te apropii de el cu onestitate, îl vei găsi curățitor și terapeutic. Un loc bun pentru a începe este testul Myers-Briggs.

De asemenea, aș sugera angrenarea unei persoane în care aveți încredere pentru a vă ajuta, sprijini în acest proces. Această persoană trebuie să fie cineva care te cunoaște bine, care îți înțelege punctele forte și slăbiciunile și a cărui părere o respecți.

Această persoană te poate ajuta să determini dacă ceea ce crezi că este adevărat despre tine însuți reiese și în lumea exterioară și poate fi văzută și de cei din jurul tău.

Poate că îți place să te conectezi cu alții, dar alții te descoperă așa cum ești? Acest exercițiu te ajută la indicarea adevărurilor despre tine, care nu sunt ușor de văzut de lumea exterioară, precum și despre adevărurile universale pe care probabil că nu le poți accepta.

2. Definește ce înseamnă „viață frumoasă” pentru tine.

Să presupunem că știm cu toții că lucrurile materiale nu ne vor conduce la o viață mai frumoasă. Aceasta este partea în care te întrebi ce lipsește în viața ta. Este dragostea? Este fericirea? Este o sursă de inspirație?

3. Începe să lucrezi pentru a trăi o viață frumoasă.

Gândește-te la modalități de a atinge ceea ce lipsește sau de a elimina ceea ce este inutil. Aici au loc toate aventurile.

Va dura ceva timp până când ieși din zona ta de confort, dar poate fi mult mai distractiv decât îți poți imaginat vreodată. Aventurile sunt pline de bucurie. Dacă te angajezi la acest pas, vei simți fără îndoială cât de interesantă poate fi viața.

4. Apreciază unde te afli în acest proces.

Construirea unei vieți frumoase poate fi un proces dificil la început. Vor avea loc porniri, opriri și o mulțime de tensiuni pe parcurs. Dar, ca în orice, începutul este jumătate din bătălie. Dacă ai trecut atât de departe, ai făcut progrese.

Continuă și permite-ți să te simți bine când te aflați la jumătatea drumului de a trăi o viață frumoasă!

5. Reglează-ți așteptările.

Lucrul amuzant când începi construirea unei vieți mai frumoase este acela de a realiza ca drumul este plin de surprize. S-ar putea să hotărăști că lucrurile pe care le-ai determinat ca fiind adevărate la pași unul, doi, trei și patru s-au schimbat. În acest timp, probabil ai descoperit cât de frumoasă poate fi viața prin aventuri și experiențe noi.

Dacă descoperi că acest proces te duce undeva diferit de ceea ce ți-ai imaginat, întreabă-te dacă dorești să te reorientezi sau să continui această cale. Odată ce ai învățat să te angrenezi în acest stil de viață probabil că nici schimbările nu te mai sperie și vei pășii încrezător în noi direcți pe care le alegi. Orice ai decide să faci în acest moment, probabil că deja ști multe despre ceea ce înseamnă sa ai o viață frumoasă.

6. Numără-ți binecuvântările și fii recunoscător pentru ceea ce ai.

Acesta este un pas care poate fi introdus în orice parte a acestui proces. Sunt șanse, dacă îți amintești să-ți numeri binecuvântările, să realizezi că trăiești deja o viață frumoasă. Învață să prețuiești ceea ce ai și nu alega de la un succes la altul. Stai și contemplează la tot ce te înconjoară și bucurate de micile succese la fel cum o faci și pentru cele mari. Dacă vei alerga constant după fericire, la un moment dat, vei realiza că nu o vei afla niciodată.

7. Trăiți-vă viața frumoasă.

Dă-i drumul. O meriți.

Totuși:  Există nenumărate persoane care au nevoie de materialele de bază, cum ar fi alimente, adăpost și îmbrăcăminte. Orice ființă umană trebuie să aibă cunoștințele și materia de bază înainte de a putea profita de șansa de a trăi o viață frumoasă. Cred că ajutorul lor este o parte integrantă în viața fiecărui om pentru a avea posibilitatea trăirii unei vieți frumoase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.