De ce ar trebui să te pui pe tine pe primul loc.

„Fiți cine sunteți și spuneți ceea ce simțiți pentru că pe cei care îi deranjează nu contează și cei care contează nu îi deranjează”. Dr. Seuss

În calitate de copii suntem învățați să spunem doar NU, și învățăm să o facem cu abandon.

Vrei să cobori și să te pregătești pentru cină? NU! Vrei să închizi televizorul și să mergi la cumpărături? NU! Știi ce vreau să spun.

Apoi, îmbătrânim și învățăm despre etichetă. Uneori suntem nevoiți să facem lucruri pe care nu le dorim. Înțelegem că sentimentele altor persoane contează și trebuie să le analizăm înainte de a lua decizii.

Ceea ce nu învățăm întotdeauna este cum să găsim un echilibru între ce trebuie să facem pentru alții și ce trebuie să facem pentru noi înșine.

Spunem că ne apreciem timpul, dar este dificil atunci când rezolvăm un milion de solicitări prin mesagerie vocală, e-mail, telefoane și mesaje.

Știm că trebuie să ne păstrăm terenul, sa ne prețuim timpul dacă vrem să fim productivi sau să rămânem sănătoși – dar nu vrem să dezamăgim pe nimeni, sau chiar mai rău, să-i lăsăm „agățați în aer” când au nevoie de noi.

Este important să oferim compasiune și să facem sacrificii, dar fiind totul pentru toată lumea, în cele din urmă vei resimți reculul. La un moment dat nu vei mai avea nimic de oferit.

Vei trece prin diverse stări de emoții, dar te vei simți epuizat. Vei reîncerca să te concentrezi, dar va fi distras. Vei spune că nu te deranjează, dar vei fi lovit de resentimente.

Decide astăzi ce timp îți aloci și ce activități trebuie să faci pentru tine și apoi asigurate că le și faci! Dacă cineva face o cerere care intra conflict cu acestea, cu excepția cazului în care necesită o atenție imediată, spuneți-le că v-ar plăcea să îi ajutați, dar aveți ceva mult mai important planificat.

Orice ar fi, este important. Puteți doar să fiți puternici și folositori pentru cei din jurul vostru dacă vă onorați nevoile la fel de mult ca pe ale lor. Doar atunci veți putea sta liniștiți și capul nu vă va sta doar la problemele cotidiene, irosind astfel o cantitate mare de energie pe care ați putea să o folosiți în alte mijloace. Dacă vrei cu adevărat să-i faci fericiți, fă ceea ce trebuie să faci pentru tine – pentru că oamenii care te iubesc vor să te mulțumească la fel de mult cât vrei tu să-i mulțumești pe ei.

Reclame

2 gânduri despre „De ce ar trebui să te pui pe tine pe primul loc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.