Plec, adio, rămas bun

Te-am regăsit singurătate. Arăți exact ca la început. Veșnic neschimbată, poate…neschimbată ai să rămâi. Nemuritoare pe pământ, te plimbi prin ale noastre trupuri. Ne salvezi din când în când, să nu ne găsim sorocul. Ne cauți zilnic, ne găsești și ne oferi companie, dar atunci când te alungăm ne bântui în fiecare noapte târzie.

Ne dai gânduri, ne oferi, multe întrebări fără răspuns. Ne ții sufletul în zbucium, inima în turmentări. Neliniște, tu ne presari peste ale noastre gânduri. Tot ce vrei e sa ne împaci din nou cu ale tale visuri.

Te las, adio, rămas bun…pe la tine nu mai trec. Am să plec de aici, acum! Cu greu, dar am să reușesc.

Am să-mi găsesc propria căință și apoi am s-o urmez. Am să cred în ea o vreme și apoi am s-o păstrez. Am să o fac numai a mea. Am să o prețuiesc pan’ la apus.

Acum te las din nou, adio! Pe la tine sper să nu mai trec! Îmi spun din nou și nou aceleași promisiuni pe care am de gând să mi le respect.

Pe tine tot te regăsesc scumpă, dulce singurătate. Ori de cate ori te îndepărtez, te regăsesc iar și iarăși. Te caut fără să te găsesc și te găsesc fără să caut. Întuneric îmi aduci, atunci când sper să fi găsit lumină. Mi-l presări chiar și acum peste ochi să nu mai caut, o mică speranță de demult a unui sentiment de aur.

Mă îndepărtezi tot mai mereu de la ce vreau să găsesc. Mă împingi și mă împiedec când drumul este prea ușor. Mă tragi înapoi, mă smulgi din locul în care vreau să stau. Mă împingi în jos la vale când…când o treapta am urcat.

De ce mă ți tu, singurătate, prizonier în ale tale lanțuri? De ce nu îmi dai sentința veșnică, ca să știu să nu mai caut? De ce mă lași să sper, să visez, să zâmbesc din când în când, doar ca să mă vezi mai apoi cum stropi de apă las pe pământ?

Te las acum, singurătate. Adio și rămas bun.

Sursa foto: Ioan Balasanu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.